Biftek iseći na komade, posoliti, pobiberiti i našpikovati gamborima. Biftek peći na zagrejanom ulju oko 2-3 minuta sa svake strane.
U istom tiganju kratko propržiti iseckan beli luk, dodati preostale gambore, preliti pavlakom, začiniti i kuvati par minuta dok se sos ne zgusne.
Bareni krompir iseći na kolutove i izgrilovati.
Servirati biftek i grilovani krompir i preliti sosom.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Natrijum - 627 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 178 mg
Belančevine - 47 g
Belančevine (%) - 32 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 313.5 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 89 mg
Belančevine - 23.5 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %
Vlakna - 1 g