File iseći i izlupati tučkom da bi se dobili medaljoni. Medaljone začiniti i ispeći na delu ulja. Na preostalom ulju propržiti šampinjone, preliti belim vinom i kad tečnost do pola ispari dodati ranije obaren pirinač, pavlaku za kuvanje i blago prokuvati. Na tanjir servirati prethodno obarene njoke i medaljone, a zatim dodati i prilog od pirinča sa šampinjonima.
Beli medaljoni se, zbog povećanog udela belančevina u energetskoj vrednosti porcije, ne preporučuju osobama koje su obolele od hronične insuficijencije bubrega i kojima je ograničen unos belančevina.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 840 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 99 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 62 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 420 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 49.5 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 2 g