U činijici pomešati med, soja sos i izrendan svež đumbir.
Batake odkostiti, izgrilovati na zagrejanom ulja, preliti pripremljenom mešavinom od soja sosa i đumbira i kratko ukrčkati.
Na zagrejanom puteru kratko sotirati iseckano povrće- praziluk, šargarepu, papriku, tikvice i brokoli.
Servirati batake na tanjir uz povrće i poslužiti uz krišku ražanog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 1430 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 100 mg
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 49 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 715 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 15.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 24.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 4 g