Batake začiniti, poređati u tepsiju i ostaviti malo da odstoje. Od meda, suncokretovog ulja i iseckanog svežeg bosiljka napraviti preliv, pa preliti batak i peći u rerni zagrejanoj na 200°C, oko 30 minuta. Paradajz iseći na kriške, papriku i luk na kolutove i sitno iseckati peršunovo lišće. Staviti povrće u činiju, preliti mešavinom maslinovog ulja,vinskog sirćeta i senfa, promešati i napraviti salatu. Servirati pečene batake sa crvenom salatom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Natrijum - 372 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 52 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 32 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 186 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 8 %
Vlakna - 1.5 g