Batake začiniti, poređati u tepsiju i preliti sokom od limuna. Krompir i anis iseći na komade i dodati u posudu sa batacima. Začiniti, preliti maslinovim uljem, belim vinom i bujonom. Staviti u zagrejanu rernu na 180*C i peći oko 40 minuta. Izvaditi tepsiju iz rerne, dodati čeri paradajz i masline. Vratiti još 7-8 minuta u rernu da se zapeče. Servirati na tanjir i poslužiti uz crni hleb.
Prilikom pripreme jela, uvek kada ste u mogućnosti prednost dajte svežim nad suvim začinima. Tim pre što začine danas možete nabaviti i u saksijama i imati ih cele godine na raspolaganju
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 500 kcal
Natrijum - 890 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 100 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 445 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 3.5 g