U majonez dodati belo vino, senf, limunov sok, sitno narendane kisele krastavce, kapar i iseckan peršunov list.
Lagano sve promešati i servirati u sosijeru.
Tartar sos poslužiti uz pohovano meso, ribu ili povrće.
Senf se sastoji iz mlevenog semena bele i crne slačice oslobođene masnih ulja, sirćeta od estragona, mlevenih karanfilića i soli. Može se dodati i ren ako se želi pikantan i ljut senf. Fermentacijom smeša dobija karakterističnu aromu i ljut ukus. Koristi se za pripremanje sosova, čorbi, jela od jaja, sendviča i salata.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 368 mg
Masti - 32 g
Masti (%) - 94 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 36 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 1 %
Ugljeni hidrati - 2 g
Ugljeni hidrati (%) - 5 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 184 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 18 mg
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 0.5 %
Ugljeni hidrati - 1 g
Ugljeni hidrati (%) - 2.5 %
Vlakna - 0.5 g