U dublju šerpu sipati paradajz sok, doliti malo vode i kuvati 10 minuta.
Dodati šećer, so, biber, sitno iseckanu šargarepu, kukuruz i grašak.
Kada supa provri skloniti sa vatre, servirati i posuti sitno sečenim peršunovim listom.
Paradajz se ne zove bez razloga „rajsko voće“. Nezamenljiv je u svakoj dijeti, izdvaja se po raskošnom ukusu, obilju vitamina i minerala (vitamin C, karotenoidi, kalijum). Posebno se izdvaja kao dobar izvor snažnog antioksidansa, likopena. Termičkom obradom i dodavanjem male količine ulja povećava se bioraspoloživost likopena.
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Natrijum - 590 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 6 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 78 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 42.5 kcal
Natrijum - 295 mg
Masti - 0.5 g
Masti (%) - 3 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 1 g