Tikvicu i krompir narendati na krupno rende i prodinstati na ulju.
Dodati spanać, iseckan beli luk, bujon i kuvati. Zatim izmiksati blenderom, začiniti, servirati i preliti biljnom pavlakom.
Može se služiti hladna ili topla čorba.
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 457 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 4 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Natrijum - 228.5 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 2.5 g