Bareni krompir iseći na komade.
Jaja, sir i kajmak sjediniti u činijici.
U posude staviti listove slanine, kriške krompira, preliti umućenim jajima sa kajmakom, dodati krompir, prekriti listićima slanine i posuti kockicama mladog sira.
Peći 15-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200*C.
Servirati na tanjir zapečeni krompir sa kajmakom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Folna kiselina - 6 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 18 %
Masti - 26 g
Masti (%) - 69 %
Zasićene masti - 13 g
Holesterol - 169 mg
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Natrijum - 1166 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 105 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Folna kiselina - 3 mg
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 13 g
Masti (%) - 34.5 %
Zasićene masti - 6.5 g
Holesterol - 84.5 mg
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %
Natrijum - 583 mg
Vlakna - 0.5 g