šnicle posoliti i pobiberiti. Zagrejati uje i ispeći šnicle uvaljane u brašno. Izvaditi ih sa strane i na istoj masnoći propržiti 2 kašike brašna. Začiniti, naliti vodom i kratko prokuvati sos. šećer upržiti dok ne dobije braon boju, preliti sa malo vode, kratko prokuvati i sipati u sos. Promešati, vratiti šnicle i kuvati uz povremeno dolivanje vode. Servirati jelo uz bareni krompir ili pire po želji.
recept by Tanja
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Natrijum - 283 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 100 mg
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 141.5 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 14.5 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 2 g