Bundeve iseći uzduž, izdubiti, posoliti i peći u rerni zagrejanoj na 170°C oko 30-ak minuta.
Ćuretinu iseći na kockice i pržiti na maslinovom ulju. Dodati patlidžan isečen na kockice, zatim papriku, šampinjone, čeri paradajz i cvetiće barenog brokolija. Začiniti dodatkom za jelo i iseckanim svežim začinskim travama, posoliti, pobiberiti i promešati. U smesu dodati kockice feta sira.
Bundeve izvaditi iz rerne, napuniti smesom i zapeći u rerni još 5 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 469 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 61 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Natrijum - 234.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 30.5 mg
Belančevine - 9.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %
Vlakna - 1.5 g