Meso i beli luk iseckati na kockice, a avokado, mango, celer i zelenu salatu na žilijen. Grožđe i čeri paradajz iseći na polovine. Sve izmešati, posoliti i pobiberiti. Salatu preliti balzamiko sirćetom i poslužiti uz ražani hleb.
Mango, takozvana tropska breskva, vrlo je retko i manje poznato voće na našim trpezama. Bogat je vitaminom A, sadrži vitamine B i C, kao i dosta gvožđa, pa je odličan u prevenciji anemije, što je naročito važno za vegetarijance.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Natrijum - 1700 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 69 g
Ugljeni hidrati (%) - 65 %
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 850 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 17.5 mg
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 34.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %
Vlakna - 6.5 g