Hleb iseći na kriške i premazati sitnim sirom. Paradajz iseći na kolutove, a crveni luk na listiće. Poređati na kriške hleba i posuti sitno isečenim belim lukom, origanom, peršunovim listom, posoliti i preliti maslinovim uljem. Zapeći u rerni 8-10 minuta na 180*C. Sendviče servirati kao predjelo uz napitak po želji.
Crni hleb je bogat mineralima, vlaknima i proteinima ali bi trebalo da ga izbegavaju osobe koje boluju od gastritisa.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 405 kcal
Natrijum - 900 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 70 g
Ugljeni hidrati (%) - 70 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 202.5 kcal
Natrijum - 450 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 7 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 3.5 g