Na ulju propržiti sitno naseckan crni luk, dodati isečen suvi vrat i po potrebi naliti sa malo vode.
Kuvati par minuta, pa dodati paradajz pelat i belo vino. Kuvati oko 5 minuta, dok se ne zgusne, posoliti, pobiberiti i začiniti bosiljkom.
Barenu testeninu staviti na tanjir i preliti suvim vratom u belom vinu.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 700 kcal
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 19 %
Masti - 8 g
Masti (%) - 70 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 33 mg
Ugljeni hidrati - 121 g
Ugljeni hidrati (%) - 11 %
Natrijum - 954 mg
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 16.5 mg
Ugljeni hidrati - 60.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 5.5 %
Natrijum - 477 mg
Vlakna - 4 g