Na zagrejanom ulju propržiti iseckan crni luk i na kockice iseckano belo meso, a zatim dodati naseckanu šargarepu, krompir i celer.
Naliti vodom, začiniti dodatkom za jelo, posoliti, pobiberiti i kuvati dok povrće ne omekša.
Pripremiti legir od žumanca i kisele pavlake.
Gotovu čorbu preliti legirom, promešati i servirati u dublji tanjir. Posuti seckanim peršunom i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 166 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 98 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 80 kcal
Natrijum - 83 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 49 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 1 g