U dublju činiju staviti sitan, sremski sir, iseckanu prašku šunku i kisele krastavčiće, kao i sitno isečen zeleni deo mladog luka. Promešati i napraviti namaz. Sremskim namazom premazati kriške integralnog hleba i na svaki staviti krišku paradajza. Uz sendviče servirati i salatu od svežeg paradajza posutog bosiljkom.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 335 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 9 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 53 g
Ugljeni hidrati (%) - 63 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 167.5 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 5.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 4.5 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 26.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %
Vlakna - 4.5 g