Belo meso usitniti u blenderu, dodati sitno iseckane paprike, puter od kikirikija i začiniti. Smesu ispasirati dok se ne dobije ujednačena smesa, od nje formirati kuglice i svaku uvaljati u narendani parmezan.
Ukus putera od kikirikija je pomalo neobičan i obično ga ili obožavate i redovno koriste u ishrani, ili ga uopšte ne jedete. Oni koji ga ne vole kažu da je ovaj puter nekako ‚‚suv" i da se od njega ‚‚skupljaju usta". Veoma je gustog sastava i poželjno je da se konzumira uz neku tečnost - sok ili čaj. Kikiriki-puter se može jesti kašičicom poput krema, dodaje se u razne deserte, ali se ipak najčešće jede kao namaz na hleb.
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 30 kcal
Natrijum - 67 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 7 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 45 %
Ugljeni hidrati - 1 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 10 g
Energetska vrednost porcije - 15 kcal
Natrijum - 33.5 mg
Masti - 0.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 3.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 22.5 %
Ugljeni hidrati - 0.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 8.5 %
Vlakna - 0 g