Škarpinu zaseći, posoliti, pobiberiti i preliti sokom od limuna.
Krompir iseći na manje komade, staviti u tepsiju, preliti uljem, posoliti, pobiberiti, začiniti ruzmarinom, preliti vinom i promešati.
Preko krompira staviti škarpinu i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Belančevine - 46 g
Belančevine (%) - 36 %
Masti - 23 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 102 mg
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Natrijum - 339 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 18 %
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 51 mg
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %
Natrijum - 169.5 mg
Vlakna - 2.5 g