Zagrejati ulje, dodati seckane šitake i propržiti oko 5 minuta.
Stabljike celera iseći, dodati u šitake, promešati, posoliti, pobiberiti i preliti sokom od limuna.
Semenke bundeve propržiti u suvom tiganju.
Servirati šitake na tanjir, posuti semenkama bundeve i narendanim ementalerom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 7 mg
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Natrijum - 181 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 95 g
Energetska vrednost porcije - 80 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 3.5 mg
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Natrijum - 90.5 mg
Vlakna - 2 g