Na zagrejanom ulju dinstati isečene šitake oko 3 minuta, posoliti, pobiberiti i dodati sitno iseckan crni i beli luk.
Dinstati oko 10 minuta na tihoj vatri, dok luk ne postane staklast i omekša.
Začiniti majčinom dušicom, preliti vinom i vodom i kuvati još 15 minuta.
Izmiksati sastojke dok supa ne postane kremasta i ostaviti da provri.
Supu servirati toplu i dekorisati gljivama.
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 159 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Natrijum - 79.5 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 0.5 g