Crveni kupus, papriku, šargarepu i crni luk sitno iseckati, dodati majonez, sitan sir, balzamiko sirće, so, biber i šećer. Sve sastojke dobro promešati. Salatu posuti sitno seckanim peršunom i poslužiti uz integralni hleb.
šargarepu je najbolje izrendati na krupno rende jer se tako može iskoristiti maksimum hranljivih sastojaka. Peršun se mnogo lakše secka ako se pre sečenja na trenutak umoči u vrelu vodu.
Porcija za odraslu osobu - 395 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 780 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 12 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 75 g
Ugljeni hidrati (%) - 59 %
Vlakna - 15 g
Porcija za odraslu osobu - 197.5 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 390 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 6 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 37.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %
Vlakna - 7.5 g