Rukolu staviti na tanjir, dodati čeri paradajz isečen na polovine, a jaja na četvrtine.
Servirati sastojke u tanjir, posoliti, preliti maslinovim uljem i dodati kiselu pavlaku sa iseckanom mirođijom.
Poslužiti uz lepinje i sok od grejpfruta
Veoma dobro izbalansiran obrok koji se odlikuje nešto većom količinom holesterola poreklom iz jaja. Kako je glavni izvor holesterola žumance, osobe koje imaju povišene vrednosti masnoća u krvi, aterosklerozu ili šećernu bolest trebalo bi da prilikom pripreme jela upotrebe samo belanca.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 440 kcal
Natrijum - 530 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 214 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 70 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 265 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 107 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 2 g