Toggle Navigation

 

Salate sa piletinom

Rukola se najčešće koristi kao salata ili kao dodatak mešanim salatama za poboljšanje arome i ukusa. Posebno se često koristi kao salata u mediteranskoj ishrani, pripremljena sa maslinovim uljem, sirćetom, parmezanom i mocarela sirom. Ponekad se rukola priprema kuvana ili blanširana kako bi izgubila gorčinu.

Plativoo
Priprema

Rukolu i iseckane listove zelene salate staviti u činiju. Dodati isečen čeri paradajz i papriku. Posoliti, preliti sokom od limuna i maslinovim uljem. Piletinu začiniti i izgrilovati, a zatim iseći na trake. Salatu servirati na tanjir, dodati pileće meso i preliti mešavinom kisele pavlake i iseckane mirođije. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 250 g

Energetska vrednost porcije - 175 kcal

Natrijum - 301 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 40 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 40 mg

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 39 %

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 125 g

Energetska vrednost porcije - 87.5 kcal

Natrijum - 150.5 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 20 mg

Belančevine - 9 g

Belančevine (%) - 19.5 %

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 10.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • rukola
    • zelena salata
    • 200 g čeri paradajza
    • 150 g žute paprike
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • so
    • 1 limun
    • 400 g pilećeg belog mesa
    • 1 kašika ulja
    • 120 g kisele pavlake
    • mirodija