Rukolu i iseckane listove zelene salate staviti u činiju. Dodati isečen čeri paradajz i papriku. Posoliti, preliti sokom od limuna i maslinovim uljem. Piletinu začiniti i izgrilovati, a zatim iseći na trake. Salatu servirati na tanjir, dodati pileće meso i preliti mešavinom kisele pavlake i iseckane mirođije.
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Natrijum - 301 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 39 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 125 g
Energetska vrednost porcije - 87.5 kcal
Natrijum - 150.5 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 19.5 %
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 10.5 %
Vlakna - 1.5 g