Skuvan krompir iseći na kolutove.
Tunjevinu ocediti od viška ulja.
Zelenu salatu, rukolu i crveni radič oprati i iskidati na manje komade.
Paradajz iseći na tanje kriške.
Praziluk oprati i iseći na kolutove.
Sve sastojke staviti u činiju, dodati grašak i masline i lagano izmešati.
Od senfa, sirćeta, bibera i ulja napraviti preliv i začiniti salatu. Uz salatu poslužiti i krišku integralnog hleba i servirati kao predjelo.
Prilikom čišcenja zelene salate, ali i drugih vrsta salata, potrebno je odstraniti spoljašnje listove i odseći stabljike koje salati mogu dati gorčinu. Listove treba iskidati i iseći na željenu veličinu, oprati ih i ukloniti višak vode, a potom po želji začiniti i pomešati sa ostalim sastojcima.
Porcija za odraslu osobu - 535 g
Energetska vrednost porcije - 545 kcal
Natrijum - 850 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 25 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 72 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 18 g
Porcija za odraslu osobu - 267.5 g
Energetska vrednost porcije - 272.5 kcal
Natrijum - 425 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 12.5 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 9 g