Toggle Navigation

 

Salata od praziluka i maslina

Praziluk je bogat vitaminima C i B6, manganom, gvožđem i folnom kiselinom i odličan je za regulaciju nivoa šećera u krvi.

Plativoo
Priprema

Praziluk očistiti, dobro oprati (koristiti samo beli deo) i iseći na kolutove.

Staviti u činiju, dodati čeri paradajz isečen na polovine i masline i začiniti belim biberom.

Preliti maslinovim uljem i balzamiko sirćetom i promešati.

Salatu posuti iseckanim lišćem svežeg peršuna i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 130 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 13 g

Masti (%) - 83 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 14 %

Natrijum - 360 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 65 kcal

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 1.5 %

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 41.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 2.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 7 %

Natrijum - 180 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g praziluka
    • 200 g zelenih i crnih maslina
    • 200 g čeri paradajza
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 2 kašike balzamiko sirćeta
    • 1 kašičica belog bibera
    • peršun
Ključne reči:
praziluk masline čeri paradajz