Praziluk očistiti, dobro oprati (koristiti samo beli deo) i iseći na kolutove.
Staviti u činiju, dodati čeri paradajz isečen na polovine i masline i začiniti belim biberom.
Preliti maslinovim uljem i balzamiko sirćetom i promešati.
Salatu posuti iseckanim lišćem svežeg peršuna i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 130 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 13 g
Masti (%) - 83 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Natrijum - 360 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 65 kcal
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 1.5 %
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 41.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 2.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7 %
Natrijum - 180 mg
Vlakna - 1 g