Toggle Navigation

 

Salata od paradajza i mocarele

Zanimljivo je da je paradajz, iako južnoamerička biljka, u Severnu Ameriku stigao je preko Evrope.

Plativoo
Priprema

Paradajz iseći na kriške, luk na kolutove, a mocarelu na kockice.

Servirati na tanjir, dodati crne masline i preliti dresingom od maslinovog ulja, soka od limuna, soli i bibera.

Salatu dekorisati bosiljkom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 230 g

Energetska vrednost porcije - 275 kcal

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 24 %

Masti - 20 g

Masti (%) - 65 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 11 %

Natrijum - 562 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 115 g

Energetska vrednost porcije - 137.5 kcal

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 12 %

Masti - 10 g

Masti (%) - 32.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 4 g

Ugljeni hidrati (%) - 5.5 %

Natrijum - 281 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g paradajza
    • 100 g crvenog luka
    • 200 g mocarele
    • 100 g crnih maslina
    • 1 limun
    • so,
    • biber
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • bosiljak