Zelenu salatu iseći na trakice, čeri paradajz na polovine, beli luk sitno iseckati, a pasulj isprati. Sve sastojke dodati morskim plodovima, posoliti, sipati limunov sok, maslinovo ulje i balzamiko sirće. Salatu dobro izmešati i servirati uz kukuruzni hleb.
Morski plodovi se blanširaju tako što se kuvaju 10-15 minuta u vodi u koju se pre toga doda sok od jednog limuna. Najčešće se kombinuju sa pastama, pirinčem, pa čak i sa voćem i povrćem.
Porcija za odraslu osobu - 415 g
Energetska vrednost porcije - 500 kcal
Natrijum - 1200 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 210 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 58 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 207.5 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 105 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 4 g