Na delu maslinovog ulja kratko propržiti iseckan beli luk, dodati gambore i dagnje, posoliti, pobiberiti, začiniti ruzmarinom, preliti belim vinom i kuvati 10 minuta, odnosno dok tečnost ne ispari.
U dublju činiju staviti crni luk isečen na rebarca, dodati bareni pirinač, kukuruz, rukolu, masline, čeri paradajz isečen na četvrtine, papriku isečenu konkase i kapar.
Posoliti, pobiberiti, preliti maslinovim uljem i sokom od limuna i promešati.
Na kraju dodati prohlađene gambore i dagnje, promešati i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 22 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 63 mg
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Natrijum - 579 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 115 kcal
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 31.5 mg
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Natrijum - 289.5 mg
Vlakna - 1.5 g