Celer, jabuke i šargarepu očistiti i izrendati, posoliti, te dodati jabukovo sirće i mlevene orahe. Na dno činije staviti list zelene salate, dodati polovinu salate od celera, zatim poređati pršutu uvijenu u male fišeke i na kraju ponovo staviti salatu od celera. Salatu dekorisati kriškama paradajza i poslužiti sa raženim hlebom i sokom od grejpfruta.
Obrok umerene energetske vrednosti, sa idealno izbalansiranim hranljivim sastojcima i sa malom količinom ukupnih, zasićenih masti i holesterola. Zbog visokog sadržaja soli u pršuti, osobe sa visokim pritiskom mogu ovu namirnicu zameniti manje slanom, na primer, stišnjenim pilećim ili ćurećim grudima.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 495 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 7 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 90 g
Ugljeni hidrati (%) - 72 %
Vlakna - 15 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 3.5 mg
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 7.5 g