Šargarepu, celer, kisele krastavce i prašku šunku iseći na trake i staviti u posudu.
Posoliti i pobiberiti, dodati krem sir i sve dobro promešati.
Karota salatu servirati na tanjir i poslužiti kao predjelo uz krišku crnog hleba.
Preporuka je da se mesne prerađevine koriste umereno i u razumnoj količini. Koristite one vrste suhomesnatih proizvoda sa što manjim sadržajem masnoće. U ovom pogledu prednost imaju: barena šunka (tzv. "praška"), stišnjene ćureće i pileće grudi. Ostale prerađevine sadrže više masnoće (parizer, mortadela, razne vrste salama, kobasica, viršli ili debrecina), pa ih treba izbegavati.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 1800 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 59 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 900 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 7 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 15 mg
Belančevine - 15.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %
Vlakna - 4.5 g