Obareno povrće i praziluk iseći na manje komade.
Crveni luk iseckati i propržiti na zagrejanom ulju i dodati pripremljeno povrće. Začiniti i preliti bujonom. Kad tečnost ispari sipati balzamiko sirće i dobro promešati.
Servirati povrće na tanjir i poslužiti uz integralni hleb.
Veoma dobro izbalansiran obrok, bez namirnica animalnog porekla i holesterola, sa obiljem dijetnih vlakana. U ovom obroku mogu uživati svi članovi porodice.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 475 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 16 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 145 kcal
Natrijum - 237.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 8 g