Toggle Navigation

 

Potaž sa pečurkama

Smesu kojom ćete zgusnuti potaž ili čorbu,u kojoj ima jaja, dodajte pred sam kraj kuvanja, promešajte i ukuvajte 2-3 minute.

Plativoo
Priprema

Na puteru kratko propržiti iseckan crni luk.

Dodati listiće šampinjona, začiniti dodatkom za jelo, posoliti, pobiberiti i preliti vodom. Kuvati oko pola sata na laganoj vatri.

U činijici promešati jaja, pavlaku i brašno i začiniti potaž. Posuti iseckanim peršunom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 280 g

Energetska vrednost porcije - 145 kcal

Natrijum - 297 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 43 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 122 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 18 %

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 72.5 kcal

Natrijum - 148.5 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 21.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 61 mg

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g šampinjona
    • 1 glavica crnog luka
    • 1 kašika putera
    • 1 kašika brašna
    • 2 jaja
    • 200 g kisele pavlake
    • peršunov list
    • dodatak jelu
    • so,
    • biber