Na puteru kratko propržiti iseckan crni luk.
Dodati listiće šampinjona, začiniti dodatkom za jelo, posoliti, pobiberiti i preliti vodom. Kuvati oko pola sata na laganoj vatri.
U činijici promešati jaja, pavlaku i brašno i začiniti potaž. Posuti iseckanim peršunom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 145 kcal
Natrijum - 297 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 122 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 72.5 kcal
Natrijum - 148.5 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 61 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 0.5 g