Skuvati iseckan praziluk i šargarepu u vodi u koju je dodata kocka za supu.
Povrće ocediti, prohladiti i izmiksirati. Vratiti miksano povrće u vodu da provri.
Začiniti po ukusu.
Služiti sa prepečenim tostom isečenim na kockice (krutonima).
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 355 kcal
Natrijum - 135 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 12 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 63 g
Ugljeni hidrati (%) - 69 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 177.5 kcal
Natrijum - 67.5 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 6 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 31.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %
Vlakna - 5.5 g