Na zagrejanom puteru i suncokretovom ulju kratko propržiti iseckani crni luk, dodati iseckane šampinjone i šitake (deo gljiva ostaviti), preliti mlekom i kuvati dok ne provri.
Usitniti štapnim mikserom. Potaž vratiti da proključa, posoliti i pobiberiti.
Preostali deo gljiva kratko izgrilovati na ulju.
Servirati potaž, dodati izgrilovane gljive i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 148 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 7 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 75 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Natrijum - 74 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 3.5 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Vlakna - 3.5 g