Pomorandže odseći pri vrhu, izdubiti i izvaditi ”meso”. Okrenuti izdubljene pomorandže da se ocede, i za to vreme napraviti fil.
Tunjevinu dobro ocediti i pomešati sa kuvanim graškom, iseckanim krastavčićima, kaprom, bosiljkom, sitnim sirom i kečapom.
Smesu posoliti, promešati, sjediniti sastojke i napuniti pomorandže.
Pomorandže punjene tunjevinom poslužiti uz krišku kukuruznog hleba.
Obratite pažnju na količinu soli u jelima u kojima se upotrebljavaju već soljene namirnice. Suhomesnati proizvodi, konzervisana riba, sirevi, konzervisano povrće imaju visok sadržaj soli. O ovome naročito moraju da vode računa osobe sklone visokom pritisku.
Porcija za odraslu osobu - 320 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 1700 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 57 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 850 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 25 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 28.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 3 g