Pileće meso iseći na kocke, obariti u ključaloj posoljenoj vodi, a zatim ocediti i ohladiti.
U odgovarajuću posudu staviti isečen bareni krompir, iseckane stabljike celera, papriku i crveni luk.
U povrće dodati piletinu, kiselu pavlaku, so i biber i salatu promešati.
Paradajz iseći na kolutove i ređati na tanjir u krug tako da se kolutovi naslanjaju jedan na drugi, a u sredinu kruga servirati salatu.
Salatu posuti rukolom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 320 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 28 %
Masti - 6 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 28 mg
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Natrijum - 111 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 14 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 14 mg
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Natrijum - 55.5 mg
Vlakna - 1 g