Toggle Navigation

 

Piletina u krugu od paradajza

Najveća količina vitamina C u paradajzu nalazi se u želatinoznoj masi oko semenki.

Plativoo
Priprema

Pileće meso iseći na kocke, obariti u ključaloj posoljenoj vodi, a zatim ocediti i ohladiti.

U odgovarajuću posudu staviti isečen bareni krompir, iseckane stabljike celera, papriku i crveni luk.

U povrće dodati piletinu, kiselu pavlaku, so i biber i salatu promešati.

Paradajz iseći na kolutove i ređati na tanjir u krug tako da se kolutovi naslanjaju jedan na drugi, a u sredinu kruga servirati salatu.

Salatu posuti rukolom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 320 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Belančevine - 9 g

Belančevine (%) - 28 %

Masti - 6 g

Masti (%) - 42 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 28 mg

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Natrijum - 111 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 160 g

Energetska vrednost porcije - 135 kcal

Belančevine - 4.5 g

Belančevine (%) - 14 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 14 mg

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Natrijum - 55.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g pilećeg belog mesa
    • 200 g barenog krompira
    • 150 g kukuruza šećerca
    • stabljike celera
    • 150 g paprike
    • 150 g crvenog luka
    • 250 g kisele pavlake
    • so,
    • biber
    • 4 paradajza
    • 80 g rukole