Toggle Navigation

 

Piletina, masline, brokoli

Sto grama svežeg brokolija zadovoljiće 150% preporučenog dnevnog unosa za vitamin C i ima vlakana koliko i kriška hleba od integralnih žitarica. Jedan je od najboljih izvora vitamina A koji postoji u prirodi

Plativoo
Priprema

Piletinu iseći na kockice i pržiti na maslinovom ulju dok ne porumeni.

Dodati sitno isečen beli luk, masline, cvetiće brokolija i na kraju paradajz isečen na kockice.

Sve kratko propržiti, preliti sokom od paradajza, začiniti i kuvati oko 5 minuta.

Jelo servirati uz barenu testeninu, posuti svežim bosiljkom i listićima parmezana.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 320 g

Energetska vrednost porcije - 580 kcal

Belančevine - 35 g

Belančevine (%) - 24 %

Masti - 14 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 51 mg

Ugljeni hidrati - 80 g

Ugljeni hidrati (%) - 55 %

Natrijum - 445 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 160 g

Energetska vrednost porcije - 290 kcal

Belančevine - 17.5 g

Belančevine (%) - 12 %

Masti - 7 g

Masti (%) - 10.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 25.5 mg

Ugljeni hidrati - 40 g

Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %

Natrijum - 222.5 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g piletine
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • 2 čena belog luka
    • 100 g crnih maslina
    • 200 g barenog brokolija
    • 200 g paradajza
    • 250 ml soka od paradajza
    • so,
    • biber
    • bosiljak
    • parmezana u komadu
    • 600 g barene testenine