Piletinu iseći na kockice i pržiti na maslinovom ulju dok ne porumeni.
Dodati sitno isečen beli luk, masline, cvetiće brokolija i na kraju paradajz isečen na kockice.
Sve kratko propržiti, preliti sokom od paradajza, začiniti i kuvati oko 5 minuta.
Jelo servirati uz barenu testeninu, posuti svežim bosiljkom i listićima parmezana.
Porcija za odraslu osobu - 320 g
Energetska vrednost porcije - 580 kcal
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 24 %
Masti - 14 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 51 mg
Ugljeni hidrati - 80 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Natrijum - 445 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 25.5 mg
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Natrijum - 222.5 mg
Vlakna - 2.5 g