Piletinu iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti i kratko zapeći sa obe strane na maslinovom ulju. Staviti meso u tepsiju, preko njega poređati kolutove paradajza i mocarele i zapeći u rerni zagrejanoj na 250*C oko 10 minuta. Servirati piletinu na bareni pirinač, preliti pesto sosom i redukovanim balzamikom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 285 kcal
Natrijum - 450 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 58 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 46 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 142.5 kcal
Natrijum - 225 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 29 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 1 g