Piletinu iseći na kocke 2x2 cm i nanizati na žicu za ražnjić.
Soja sos i med pomešati, marinadom preliti ražnjiće i ostaviti da odstoje 30 minuta.
Ražnjiće ispeći na delu ulja.
Na drugom delu ulja propržiti sitno iseckanu papriku, dodati bareni pirinač, začiniti i promešati.
Servirati prilog od pirinča na tanjir, dodati pileće ražnjiče i predjelo poslužiti toplo
Ovaj obrok je bogat natrijumom pa sve osobe koje, iz zdravstvenih razloga, moraju da vode računa o soli bi trebalo da smanje količinu soja sosa. U soja sosu nema žita, što je važno za osobe koje pate od celijakije (alergije na žitarice).
Porcija za odraslu osobu - 320 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 2090 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 73 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 61 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 1045 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 36.5 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 30.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 3 g