Toggle Navigation

 

Pileća čorba sa kukuruzom i graškom

Kada kupujete svež, mlad grašak u mahuni, vodite računa da kupite minimalno duplo veću količinu jer je težina mahuna skoro ista kao težina zrna. Očistite ga i upotrebite istog dana, jer stajanjem sazreva a šećer se pretvara u skrob, pa se na taj način menja i ukus graška.

Plativoo
Priprema

Pileće meso iseći na kockice i kratko zapeći na ulju.

Dodati isečenu šargarepu, šampinjone, kukuruz i grašak, začiniti, preliti bujonom i kuvati na laganoj vatri oko 25 minuta.

Gustin razmutiti sa malo vode, dodati u čorbu i kuvati dok se čorba ne zgusne.

Gotovu čorbu posuti iseckanim vlašcem i poslužiti toplu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 440 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 36 %

Masti - 8 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 36 mg

Ugljeni hidrati - 13 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Natrijum - 292 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Belančevine - 9 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 18.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 18 mg

Ugljeni hidrati - 6.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %

Natrijum - 146 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g pilećeg belog mesa
    • 100 g šampinjona
    • 120 g graška
    • 120 g kukuruza šećerca
    • 120 g šargarepe
    • 2 kašike ulja
    • 800 ml pilećeg bujona
    • 1 kašika gustina
    • dodatak za jelo
    • biber
    • so,
    • vlašac