Pileće meso iseći na kockice i kratko zapeći na ulju.
Dodati isečenu šargarepu, šampinjone, kukuruz i grašak, začiniti, preliti bujonom i kuvati na laganoj vatri oko 25 minuta.
Gustin razmutiti sa malo vode, dodati u čorbu i kuvati dok se čorba ne zgusne.
Gotovu čorbu posuti iseckanim vlašcem i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 36 %
Masti - 8 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 36 mg
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Natrijum - 292 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 18 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 18 mg
Ugljeni hidrati - 6.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Natrijum - 146 mg
Vlakna - 1.5 g