Piletinu iseckati na kockice i staviti u šerpu sa zagrejanim uljem.
Dodati kukuruz i usitnjen paradajz pelat, posuti sa malo šećera, dodati i pasulj i kratko kuvati.
Na kraju preliti bujonom, posoliti, pobiberiti i kuvati na tihoj vatri oko 25 minuta.
Pileću čorbu sa crvenim pasuljem servirati i posuti svežim bosiljkom.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 28 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 32 mg
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Natrijum - 563 mg
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 14 %
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 7.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 16 mg
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Natrijum - 281.5 mg
Vlakna - 4 g