Toggle Navigation

 

Pileća čorba sa crvenim pasuljem

Pasulj je biljka visoke hranljive vrednosti, bogata gotovo svim esencijalnim aminokiselinama.

Plativoo
Priprema

Piletinu iseckati na kockice i staviti u šerpu sa zagrejanim uljem.

Dodati kukuruz i usitnjen paradajz pelat, posuti sa malo šećera, dodati i pasulj i kratko kuvati.

Na kraju preliti bujonom, posoliti, pobiberiti i kuvati na tihoj vatri oko 25 minuta.

Pileću čorbu sa crvenim pasuljem servirati i posuti svežim bosiljkom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 300 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Belančevine - 20 g

Belančevine (%) - 28 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 32 mg

Ugljeni hidrati - 40 g

Ugljeni hidrati (%) - 57 %

Natrijum - 563 mg

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 150 g

Energetska vrednost porcije - 135 kcal

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 14 %

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 7.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 16 mg

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %

Natrijum - 281.5 mg

Vlakna - 4 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g pilećeg belog mesa
    • 1 kašika ulja
    • 450 g kukuruza šećerca
    • 200 g crvenog pasulja
    • 300 g paradajz pelata
    • 500 ml bujona
    • so,
    • biber
    • šećer
    • bosiljak