Izgrilovati kolutove patlidžana na zagrejanom ulju.
Na tanjir servirati rukolu i čeri paradajz, preko poređati grilovane kolutove patlidžana i na njih staviti kolutove mocarele.
Narendati parmezan preko patlidžan salate i poslužiti.
Prilikom kupovine odaberite lagane, srednje velike primerke patlidžana. Oni sadrže manje semenki koje su uzrok gorčine. Spoljašnja kora treba da bude sjajna i čvrsta, bez oštećenja, stabljika patlidžana izrazito zelene, a unutrašnjost bele boje sa nekoliko semenki. Patliždžan se čuva u frižideru u plastičnoj vrećici do 5 dana.
Porcija za odraslu osobu - 270 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 835 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 9 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 79 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 135 g
Energetska vrednost porcije - 125 kcal
Natrijum - 417.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 4.5 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 39.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 6 g