Patlidžan iseći uzdužno na tanke šnite i kratko izgrilovati sa obe strane.
Poređati u tepsiju, staviti mocarelu isečenu na kolutove, posoliti, pobiberiti i zapeći u rerni zagrejanoj na 200*C dok se sir ne rastopi.
Badem usitniti i prepeći u suvom tiganju.
Izvaditi patlidžan iz rerne, posuti bademom, urolovati i servirati na tanjir.
Posuti narom i majčinom dušicom, preliti redukovanim balzamikom i poslužiti
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 344 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 117.5 kcal
Natrijum - 172 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %
Vlakna - 3 g