Patlidžan iseći po dužini.
Pileće meso izlupati, začiniti i izgrilovati zajedno sa patlidžanom. Grilovani patlidžan posuti preprženim mlevenim orasima.
Pečeno meso iseći na šnite i urolovati u patlidžan.
Na drugom delu ulja kratko upržiti naseckani beli luk, dodati brašno, paradajz pire i sve zaliti bujonom.
Na tanjir servirati rukolu, rolovani patlidžan i preliti sosom od paradajza.
Za jelo se koriste plodovi patlidžana različitog oblika i veličine, svetloljubičaste, tamnoljubičaste boje ili belo prošarani sa glatkom i sjajnom korom. što su plodovi stariji, sadrže veću količinu gorkog alkoloida solanina, te su najbolji kada su mladi. Kora je debela i žilava pa je treba oljuštiti, izuzev prilikom pečenja ili punjenja.
Porcija za odraslu osobu - 320 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Natrijum - 620 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 72 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 32 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Natrijum - 310 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 36 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 4 g