Zagrejati puter i ulje, staviti naseckan crni luk i praziluk, upržiti i preliti bujonom.
Dodati kockice krompira, iseckane šampinjone i kuvati 20-ak minuta.
Sve izmiksati štap mikserom, dodati kiselu pavlaku, posoliti, pobiberiti, promešati i kuvati još 5 minuta dok ne proključa.
Parisku krem čorbu servirati, posuti seckanim peršunom i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 706 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 16 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 63 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 353 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 8 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %
Vlakna - 3 g