Paradajzima odseći vrh, izdubiti i dobro ocediti.
U činiju staviti pšenicu, kukuruz, narendati feta sir, dodati mileram, naseckan peršunov list, ulje i promešati.
Napuniti paradajze pripremljenom smesom i poređati na tanjir.
Poslužiti kao hladno predjelo.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 18 g
Masti (%) - 57 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 25 mg
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Natrijum - 323 mg
Voda - 6 %
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 28.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 12.5 mg
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Natrijum - 161.5 mg
Voda - 3 %