Paradajz prepoloviti i izvaditi sredinu.
U blender staviti barenu šunku, bareni krompir, sredinu paradajza, senf i sve dobro izmiksati.
Gotovom masom napuniti polovine paradajza, dekorisati majonezom i rendanim sirom.
Servirati i poslužiti uz zemičke.
Senf je začin koji se proizvodi od semenki gorušice. Pripremali su ga još stari rimljani po recepturi koja potiče iz 1. veka. Energetska vrednost ovog začina iznosi oko 75 kcal na 100 g. U nutritivnom pogledu senf sadrži oko 80% vode, 4,7 g proteina, 6,4 g ugljenih hidrata i 4,6 g masti.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 340 kcal
Natrijum - 1135 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 43 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 567.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 21.5 mg
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 3.5 g