U mlaku vodu staviti 15 gr šećera i kvasac. Kada kvasac proradi dodati brašno, so i zamesiti testo.
Testo ostaviti da se udvostruči, a zatim ga razvući oklagijom na debljinu pola santimetra i iseći na pravougaonike.
Na jedan deo staviti isečenu šunku, sir, preklopiti drugim delom testa i dobro zatvoriti.
Pržiti u dubokom ulju na umerenoj vatri i pečene pancerote ređati na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Paradajz sok pomešati sa gustinom i kuvati dok se ne zgusne. Dodati ostatak šećera, origano i posoliti.
Pancerote servirati na tanjir, preliti kečapom i posuti rendanim sirom.
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 22 %
Masti - 10 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 32 mg
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 54 %
Natrijum - 660 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 16 mg
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Natrijum - 330 mg
Vlakna - 1 g