Odvojiti žumanca od belanaca.
Zelenu salatu iscepkati, staviti u činiju i dodati sitno iseckana belanca.
Pripremiti preliv od maslinovog ulja, jabukovog sirćeta, mlevenog belog bibera i soli.
Salatu servirati na tanjir, preliti prelivom, promešati i narendati žumanca.
Mimoza salatu poslužiti kao samostalan obrok.
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 340 kcal
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 32 g
Masti (%) - 84 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 265 mg
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 5 %
Natrijum - 258 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 95 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Masti - 16 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 132.5 mg
Ugljeni hidrati - 2 g
Ugljeni hidrati (%) - 2.5 %
Natrijum - 129 mg
Vlakna - 0.5 g