Toggle Navigation

 

Njoke sa pršutom i bademom

Upotreba badema u kulinarstvu je raznovrsna, od glavne namernice za pripremanje kolača i drugih poslastica do začina za supe, mesa, ribu i pirinač.

Plativoo
Priprema

Njoke staviti u kipuću vodu i kuvati dok ne isplivaju na površinu.

Pršutu sitno iseckati, staviti u zagrejan tiganj, propržiti a zatim dodati mleveni badem.

Promešati, preliti pavlakom za kuvanje, začiniti dodatkom za jelo i biberom i kuvati dok ne proključa.

Dodati njoke, promešati i isključiti.

Servirati na tanjir i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 410 kcal

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 12 %

Masti - 17 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 24 mg

Ugljeni hidrati - 53 g

Ugljeni hidrati (%) - 51 %

Natrijum - 707 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 205 kcal

Belančevine - 6.5 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 8.5 g

Masti (%) - 18.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 12 mg

Ugljeni hidrati - 26.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %

Natrijum - 353.5 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g njoka
    • 80 g pršute
    • 100 g badema
    • 400 ml pavlake za kuvanje
    • dodatak za jelo
    • biber