Njoke staviti u kipuću vodu i kuvati dok ne isplivaju na površinu.
Pršutu sitno iseckati, staviti u zagrejan tiganj, propržiti a zatim dodati mleveni badem.
Promešati, preliti pavlakom za kuvanje, začiniti dodatkom za jelo i biberom i kuvati dok ne proključa.
Dodati njoke, promešati i isključiti.
Servirati na tanjir i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 410 kcal
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 17 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 24 mg
Ugljeni hidrati - 53 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Natrijum - 707 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 205 kcal
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 12 mg
Ugljeni hidrati - 26.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Natrijum - 353.5 mg
Vlakna - 2.5 g